+ Предложи новина
06.07.2021

Седмокласниците подават заявления за прием в гимназиите само по електронен път

  До 7 юли се подават заявления от учениците след завършен седми клас за участие в първия етап на класирането в гимназиите. Подаването на заявление в първия и третия етап на класирането ще бъде само по електронен път. Това може да стане: без чуждо съдействие - от всяко електронно устройство с достъп до интернет, по което и да е време на денонощието; със съдействието на училището, в което ученикът завършва седми клас, през профила на ученика в рамките на работния ден; със съдействието на друго училище - т. нар. училище-гнездо, определено от началника на РУО в София-град, в рамките на работния ден.

 Всеки ученик има персонален профил в електронната платформа - https://priem.mon.bg Учениците имат и индивидуален код за достъп.

 От Регионалното управление на образованието информират седмокласниците и техните родители, че за кандидатстването в професионалните паралелки е необходимо и медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика. Цялата необходима информация относно оценките ще бъде отразена по служебен път преди да се пристъпи към балообразуването и класирането.

 Учениците, които кандидатстват за профила "Физическо възпитание и спорт", подават в училището следните документи за участие в приема: заявление за участие в класирането по образец на училището; копие на свидетелството за завършено основно образование; копие на медицинското свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика; служебната бележка, издадена от съответната спортна федерация, която удостоверява, че ученикът е класиран за участие в олимпийски игри, или е на призово място от световно, европейско, балканско или държавно спортно първенство.

 Паралелки с профила "Физическо възпитание и спорт" има в 28-мо Средно училище "Алеко Константинов" и в 132-ро Средно училище "Ваня Войнова", информират от РУО в София-град и пожелават успех на учениците, завършили седми клас, при участието им класирането в гимназиите от осми клас.

Източник: www.standartnews.com

Оценка 4.81 от 43 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Център курсове Варна
Брейк танци за деца
Тенис уроци София
Немски език за начинаещи
Езикова школа в София
Индивидуални уроци по Немски език Пловдив
Английски първо ниво
Английски за трети клас
Уроци по Математика София Дружба
Българска Йога
Частни детски градини Младост
Урок по Математика за 3 клас
Индивидуални уроци по Компютърна грамотност
Курсове Английски онлайн
Курсове за Фризьори Велико Търново
Езикови центрове Варна
Графичен Дизайн София
Онлайн обучение по Английски език
Уроци по Английски Люлин
Латино танци за деца
История и цивилизация за 6 клас
Английски София
Школа по Пиано София
Индивидуално обучение по Английски език
Частни уроци по Биология Бургас
Тестове Английски език
Частен учител по Математика
Уроци по Плуване за възрастни София цени
Кулинарни Курсове София
Тестове по Руски език
Online Счетоводство
Едностранно Счетоводство
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ