+ Предложи новина
18.07.2019

Седем кандидати за едно място в най-желаната специалност в Техническия в Пловдив

Седем кандидати за едно място в най-желаната специалност в Техническия в Пловдив

  Седем кандидати се състезаваха за едно място в „Компютърни системи и технологии“ на Техническия университет - филиал Пловдив. Това е най-търсената специалност, отчетоха от ВУЗ-а. Кандидатстудентската кампания през тази година показва, че има засилен интерес и към специалността „Дизайн и печатни комуникации“, която е сравнително нова за университета. По традиция младежите се насочват към специалности с обучение на български език в областта на електрониката, автоматиката, електротехниката, машиностроенето, транспорта, авиацията и индустриалния мениджмънт, но на висок интерес се радва и „Индустриално инженерство“ с обучение на английски език.

 В Техническия университет отбелязват и още една положителна тенденция - често се записват да учат кандидат-студенти, чиито родители са инженери, което е ценно, защото приемствеността в професията носи предимства.

 Кампанията на випуск 2019 преминава при засилен интерес към инженерните специалности, обобщи директорът на висшето учебно заведение проф. д-р инж. Въльо Николов. Причините са в сигурната професионална реализация след завършване на висшето образование, удовлетвореността от работата и възможностите за успешна кариера с по-висок жизнен стандарт. Възраждането на индустрията в региона повишава търсенето на качествени инженери, коментира още проф. Николов.

 До 19 юли ще продължи записването на студенти след второто класиране в Техническия университет ​- филиал Пловдив. То е за всичките 12 специалности за бакалаври. Второто класиране дава възможност на кандидат-студентите да бъдат приети в по-желана от тях специалност. „Второто класиране при нас е окончателно. На тази възраст е нормално кандидат-студентите да се колебаят в избора си на специалност и се случва да го променят, така че дори след второ класиране се освобождават места в специалности с висок бал. За заемането на свободните места могат да участват и кандидати, които не са подавали документи до този момент. Печели този, който по-рано подаде документите си.“ - каза доц. д-р инж. Никола Шакев, заместник-директор на Техническия университет ​- филиал Пловдив.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.82 от 38 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Как да науча Английски език
Зумба танци в Сливен
Индивидуални уроци по Арабски език
Уроци за начинаещи по Английски език
Уроци по Химия за 7 клас
Уроци по Латино танци Варна
Италианска граматика online
Уроци по Салса
Обучение по Математика в детската градина
Счетоводен курс София
Диалози на Английски език
Английски за трети клас
Курсове за Счетоводител
Английски език за 6 клас
Индивидуални тренировки по Зумба в София
Частни детски градини Лозенец София
Как да науча Английски език
Курсове Немски
Курсове по Руски език Варна
Уроци по Модерен Балет София
Уроци по Музика за 1 клас
Уроци по Италиански София
Учител по Английски език София
Уроци по Плуване за деца в Перник
Азбуката на Испански
Индивидуални уроци по Английски Пловдив
Текстове на Английски език
Йога Студентски град
Частни уроци по Испански София
Народни танци за начинаещи София център
Български език за чужденци
Зумба Фитнес София
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ