+ Предложи новина
17.04.2019

С разпродажба на чанти гимназията по кожени изделия в ще събира пари за „Нотр Дам”

С разпродажба на чанти гимназията по кожени изделия в ще събира пари за „Нотр Дам”

 С разпродажба на чанти, несесери и аксесоари, които сами са направили от кожа, ученици събират пари за спасяването на погълнатата от пожар прочута катедрала „Нотр Дам” в Париж. Професионалната гимназия по кожни изделия и текстил „Проф. д-р Иван Богоров” обяви акцията на старта на Дни на кариерата, които в днес и утре ориентират седмокласниците каква специалност да изберат. Решението за благотворителната акция узряло за една нощ, след като ръководството гледало страшните кадри по телевизията вечерта, преди да подреди щанда си в Центъра за подкрепа на личностното развитие – ОДК – Пловдив.

 Това е трагедия за целия културен свят, каза директорът на гимназията Михаил Казанджиев. И си припомни знаковия роман на Виктор Юго „Парижката Света Богородица”, създаден до голяма степен от автора, за да накара съвременниците му да осъзнаят стойността на готическата архитектура, често пренебрегвана и разрушавана. Школският шеф откри паралел и между героите в сюжета и своите възпитаници от Арман махала. „Есмералда е циганка, но единствена подава вода на Квазимодо. А той самият е считан за олицетворение на грозотата, но носи сърце от любов. Нашите деца също са от този етнос, заради което понякога са пренебрегвани. Искаме да покажем истинската им красота и в същото време да помогнем за възстановяването на катедралата”, обясни Казанджиев.

 Той направи уговорка, че финансовият принос на училището към Фонда за спасяване на „Нотр Дам” ще е много скромен, но смисълът е в жеста на съпричастност и знака на уважение към важните следи и паметници в историята на човешката култура.

 Щандът на ПГКТИ „Проф. Д-р Иван Богоров” остава и днес в изложението „Дни на професиите”, а директорът призова не само ученици, а и всички пловдивчани да се включат в благотворителната инициатива на школото. Учителите закичиха ревери с набързо нагънати лентички с принтиран изглед на пострадалата катедрала, за да изразят своята съпричастност. А учениците пресъздадоха атмосферата на готиката в ревю с модели в този стил, които сами са създали и изработили.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.86 от 36 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Балетна школа София Модерен Балет
Салса клуб Варна
Курс по Руски език Бургас
Уроци по Руски
Индивидуално обучение по Английски език Пловдив
Уроци по Математика Младост
Уроци по Руски език online
Курсове по Немски език в София
Школа за Народни танци София
Уроци по Рисуване онлайн
Подготовка по Математика
Модерен Балет за деца
Курс по Компютърна грамотност
Уроци по Холандски език
Курс за Компютърна грамотност
Школа по танци Варна
Тестове по Английски език за 6 клас
Уроци по Рисуване Бургас
Частни уроци по Литература Хасково
Клубове за Народни танци Варна
Уроци по Литература
Танцови школи Пловдив
Уроци по Математика Надежда
Уроци по Български език и Литература
Бизнес Английски онлайн безплатно
Хип Хоп уроци
Немски език тестове
История и цивилизация за 5 клас
Пилатес за корем
Школа по Рисуване
Гръцки език онлайн
Курсове по Рисуване Бургас
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ