+ Предложи новина
27.04.2018

С цели шест високотехнологични кабинета по природни науки се сдоби столичното 51 СУ

С цели шест високотехнологични кабинета по природни науки се сдоби столичното 51 СУ

 Столичното 51 СУ“ Елисавета Багряна“ се сдоби с шест високотехнологични кабинета по природни науки. Два от тях са по математика, има класни стаи по химия, биология, физика и география. Част от кабинетите са оборудвани с лаборатории, в които децата да провеждат своите упражнения. Те са оборудвани със смарт екрани, плазми, модулни чинове. „Различното в тези кабинети е разположението на мебелировката. Учениците използват таблети, своите телефони. Това позволява т.нар. „обърната класна стая“, където децата сами извличат информацията и я обобщават, работейки в групи.“, коментира директорът на училището Асен Александров. Той обясни, че проектът е финансиран с 200 хил. Лева от фондация „Америка за България“, 100 хил. със средства на родителите и 100 хил. от бюджета на училището.

 Кметът на София Йорданка Фандъкова разкри, че шест столични училища са получили възможността за подобни кабинети. Тя допълни, че тази година на 17 школа им предстои модернизация, като ще бъдат финансирани с 36 млн. лева.

 Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев сподели, че трябва да се инвестира в обучението на математиката, породени науки и техниката, като и тази година ще бъдат при доставени допълнително 2 млн лева за кабинети по природни науки.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.85 от 34 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ