+ Предложи новина
24.09.2020

РЗИ ще прави „внезапни проверки“ в училищата

 Няма да има глоби за училищните директори и за учителите при неносенето на предпазни маски от учениците в училищата, но директорите отговарят за всичко, което се организира в училищата. И няма директор, който да не следи в момента стриктно за хигиената, за дезинфекцията и за максималната отдалеченост между учениците. Това каза Диян Стаматов - председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета, и директор на столичното 119-о Средно училище "Акад. Михаил Арнаудов", цитиран от БГНЕС.

 Той е участвал в среща в Министерството на образованието и науката. На нея директори на училища, социалните партньори в образованието, представители на МОН, МЗ и РЗИ, са обсъдили дали ще има глоби за училищните директори и за учителите, ако учениците не спазват противоепидемичните мерки и не носят предпазни маски в училищата.

 На срещата е станало ясно, че "ще има т.нар. внезапни проверки, както и по сигнал, които РЗИ ще правят, но не и за неносене на маски от учениците".

 "На учениците най-малко по десет пъти на ден им се повтаря от учител, от директор - да носят маски в училище. И за тях няма да има санкции, но е добре всички ученици да се предпазват, за да защитят своите учители и по-възрастни роднини. Ако децата преболедуват по-леко от коронавирус, това не е така при по-възрастните хора", коментира Диян Стаматов.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.82 от 38 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ