+ Предложи новина
21.03.2018

Ромски ученици от радомирски села ще учат по 20 часа допълнително български език

Ромски ученици от радомирски села ще учат по 20 часа допълнително български език

  Проект ще подпомага образователната интеграция на учениците от ромски произход в три училища в община Радомир - ОУ "Христо Ботев" в с. Гълъбник, ОУ "Иван Вазов" в с. Извор и СОУ "Христо Ботев" в с. Дрен. Инициативата е по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съобщи Катя Кръстева - директор на ОУ "Христо Ботев". Учениците ще изучават допълнително по 20 часа месечно български език. С тях ще работят още психолог и логопед. Ще бъде изграден аудио-визуален кабинет с 10 работни места. Той ще подпомага усвояването на чужди езици и ще улеснява възприемането на учебния материал като цяло. Освен това ще се ползва и от ученици от други училища, които не са ангажирани в проекта.

 Предвидено е и обновяване на библиотечния фонд в училищата и подобряване на материалната им база. Ще бъде изградено и ателие "Сръчни ръце", което ще бъде оборудвано с шевни машини, гладачна маса, оверлог машина. И този кабинет ще бъде на разположение на всички ученици в Радомирско. Дейностите, насочени към културната идентичност ще се изучават в клуб "Етно творчество". Планирани са още много спортни и културни мероприятия. Продължителността на проекта е 18 месеца. Той е на стойност 354 000 лв. и ще обхване около 100 деца от ромски произход.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.87 от 30 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ