+ Предложи новина
26.08.2019

Ромски студенти станаха доброволци за един ден, за да убедят младежи да учат

Ромски студенти станаха доброволци за един ден, за да убедят младежи да учат

  25 ромски студенти по медицина станаха доброволци за един ден, за да убедят други младежи да продължат образованието си. Това стана в кв. „Надежда“ в Сливен по време на последната от поредицата им доброволчески инициативи в рамките на проект „Менторска подкрепа за студенти от ромски произход, изучаващи здравни специалности“.

 По въпросния проект, който се реализира с европейско финансиране по линия на фонд "Активни граждани", 25 ромски младежи, изучаващи различни медицински специалности, ще бъдат подпомогнати в обучението си със стипендии в рамките на 6 г. (до 2024 г.). Те се включват в различни доброволчески инициативи - в Бяла Слатина например са участвали този месец в дискусия за наркотиците, в Лом - за здравословното хранене, а днес в Сливен темата е значението на профилактиката при превенцията на хипертония и диабет. "Младежите се срещат с ученици и се опитват да ги мотивират да продължат обучението си. Целта е те да им служат като ролеви модел, за да не се отказват и да видят, че и те могат да продължат да учат, дори и медицина", казват от фондация "Тръст за социална алтернатива".

Източник: www.segabg.com

Оценка 4.89 от 28 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ