+ Предложи новина
09.10.2018

Ромски деца заобичаха математиката с проекта „Твоят час“

Ромски деца заобичаха математиката с проекта „Твоят час“

 Благодарение на работата по „Твоят час“ и закупените игри по математика са успели да накарат децата, включително и от ромски произход, да заобичат математиката.

 Учениците в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Смилян, Смолянско, повишили и успеха си, съобщи директорът Лиляна Балийска. За преодоляване на обучителни затруднения е имало групи по математика, а заниманията по интереси включвали и спорт. В училището са успели да мотивират децата от ромски произход да продължат образованието си и след седми клас.

 Общо 5951 ученици са включени в проекта „Твоят час“ през учебната 2017/2018 година в област Смолян. С 1590 ученици е работено в групи по обучителни затруднения, а с 4361 са водени занимания по интереси. Това бе обявено по време на кръгла маса, с която стартира информационния ден за отчитане на резултатите от проекта. В него през миналата година са включени 53 училища, което е над 90 процента от училищата в Смолян. Областта е на едно от челните места в страната по обхват, посочи началникът на РУО-Смолян Мария Семерджиева. Областният управител на Смолян Недялко Славов посочи, че с този проект се дава възможност за по-трайна и емоционална връзка между учител и ученик. „Вниманието е насочено към способностите и таланта на всеки отделен ученик, подходът да се работи индивидуално повишава знанията и специфичните умения“, отбеляза Славов. По думите му много е полезно също, че децата се увличат в колективна работа, учат се на сплотеност и постигане на общата цел. Проект „Твоят час“ прави училището по-привлекателно и това води до постигане на приоритета на правителството – намаляване на отпадналите от училище. Това е един от успешните модели за инвестиции на европейски средства, смята областният управител.

 Електронна платформа Енвижън бе една от добрите практики, представени на форума. Чрез нея се осигурява визуален достъп до урока за всички деца,Учителите в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Рудозем сами разработват уроците, могат да ги управляват при представянето според нивото на класа и потребностите на децата, да поставят индивидуални въпроси към децата. Учителите качват в електронния портал уроците, има секция и резултати, които родителите могат да проследят. Ценното в тази система е бързата обратна връзка, удобство на учителите и учениците, обясни началният учител Надя Гаджалова.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Частни уроци по Френски език Варна
Уроци по Плуване за възрастни Русе
Курсове по Немски език Русе
Английски в Малта
Балетна школа София
Английски първо ниво
Частна детска ясла София Гоце Делчев
Курс по разговорен Английски
Учители по Математика София
Индивидуални тренировки по Плуване
Учител по Биология
Уроци по Английски език за начинаещи онлайн
Курсове по Немски език в Пловдив
Езиков център Варна Руски език
Английски за деца
Йога в Стара Загора
Зумба Фитнес София
Курс по Италиански Варна
Народни танци Пловдив
Как да науча Английски лесно
Школи Народни школа
Частни уроци по Литература Пловдив
Курсове по Испански за начинаещи
Ел китари
Индивидуални тренировки по Кик Бокс
Двустранно Счетоводство
Частна детска ясла София Дружба
Бокс тренировки дома видео
Курс Английски
Езикова школа Стара Загора
Английски език нива на обучение
Школа по Пиано
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ