+ Предложи новина
09.10.2017

Родители въстанаха срещу временно сливане на училища в Пазарджик

Родители въстанаха срещу временно сливане на училища в Пазарджик

  Майките на учениците от ОУ "Христо Смирненски" в Пазарджик са твърдо против преместването на други ученици в сградата на школото и се канят да протестират пред общината, ако желанието им не бъде чуто. Поводът да бъдат преместени други ученици от училище “Христо Ботев“ в квартала е ремонт на сградата на последното, който налага за няколко месеца децата от „Хр. Ботев“ да имат занятия в „ Христо Смирненски“. Родителите обаче не са съгласни и са събрали близо 100 подписа, които са изпратили в Регионалното управление по образованието в града и в общината.

 Освен протеста пред сградата на кметството на 30 октомври ще направят жива верига и няма да пуснат децата от другото училище да влязат при техните деца, категорични са майките. Като мотиви за несъгласието си сочат, че учебните занятия ще бъдат нарушени, тъй като новият график ще намали часовете с по 10 минути, а междучасията от 20 на 5 минути. Според недоволните родители капацитетът на училищната сграда не позволява да се водят занятия едновременно на ученици от две учебни заведения. Ще бъде нарушена дисциплината и ще има предпоставки за насилие сред учениците, а може да се стигне и до нежелани инциденти при евентуален пожар или авария. 

 Родителите се гневят, че никой не е съгласувал с тях и с Обществения съвет към училището преместването на учениците от излизащото в ремонт ОУ “Христо Ботев“. Заради ремонт на сградите на няколко училища в Пазарджик учениците ще бъдат преместени в други заведения, докато върви реновирането. Учебните занятия на СУ „Димитър Гачев“ ще бъдат втора смяна в сградата на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Пазарджик, считано от 20 септември до 1 ноември за приключване на ремонтните дейности. След 15 октомври при стартиране на ремонтните дейности ОУ „Л. Каравелов“ ще бъде настанено в сградата на ОУ „Ст. Захариев“, а ОУ „Христо Ботев“ – в сградата на ОУ „Христо Смирненски“.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.89 от 27 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ