+ Предложи новина
05.07.2018

Родители въстанаха срещу недопустимо поведение на учител от елитна гимназия

Родители въстанаха срещу недопустимо поведение на учител от елитна гимназия

 Преподавател по география в Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич системно тормози учениците си с обиди, заплахи и двоен стандарт. Заради продължаващото с години унижение се е наложило част от децата да посещават психолог. Просташко било поведението му и с колегите педагози.

 Това споделиха възмутени родители, които още през март т.г. са поставили остро въпроса с недопустимото поведение на Христо Димитров пред директорката на учебното заведение Милена Иванова. До момента няма данни въпросната да е взела отношение освен, че е викала на разговор Димитров. Според родителите, след него, ситуацията още повече се е влошила.

 Обясняваме си поведението му с това, че той ненавижда паралелките с интензивно изучаване на немски език. За него децата в тях са зубрачи. Обсипва ги с подигравки, отнема им помагала при работата в клас, за което няма право. Дава им контролни, каквито и на национални олимпиади не могат да бъдат решени. Към част от децата е видимо снизходителен, към други ненужно взискателен. На някои позволява да се явят на изпит за повишаване на оценката с 2 въпроса, на други или изобщо не разрешава, или е на целия учебен материал по предмета. Димитров сам признавал, че правилата му са дискриминационни, но били негови и ще се спазват.

 „Имам ТЕЛК и никой нищо не може да ми направи! Ей тука да го извадя и да го ударя на масата, никой не може да ме уволни!“, цинично тържествувал той в учителската стая. Всички педагози били възмутени. Те припомнят, че преди години бил нападнат от кучета и нахапан. Колегите му събрали пари, с които да си помага докато е болничен. Скандалната ситуация се обостряла и след разказите на учениците как Димитров обижда колегите си пред тях в своите часове.

 От Регионалния инспекторат на Министерството на образованието в Добрич потвърдиха, че има жалба срещу Димитров. Той вече бил търсен за обяснения, но се оказало, че е отпуск. Началникът на инспектората обаче беше категоричен, че до края на идната седмица проверката ще приключи и ще има резултат.

 Децата като влязат в нашите часове и започват да ни разказват какво е говорил по наш адрес, твърди учител от гимназията. Аз не желая този човек да ми е колега и категорично не желая детето ми да има какъвто и да било контакт с него, защото заради такива като него, тази година ходим по психиатри и психолози. Ние упражняваме една благородна, но също и много отговорна професия. От нас се очаква да даваме на децата знания и криле да следват мечтите си, а не да ги унижаваме и да им разбиваме здравето и ценностната система. Отделно да не забравяме, че в езиковата гимназия в града имаме привилегията да работим с едни от най-прекрасните деца, разказва преподавателят.

Източник: www.rns.bg

Оценка 4.92 от 25 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ