+ Предложи новина
07.02.2018

Родители с акция в опит да защитят името на бургаската детска градина „Брезичка“

Родители с акция в опит да защитят името на бургаската детска градина „Брезичка“

 Странна акция с плакати, лозунги и подписки избухна в бургаското ОДЗ "Брезичка". Докато прокуратурата и Агенцията за закрила на детето проверяват случая с малтретираните деца, забавачката осъмна с разлепени плакати в защита на персонала. На фона на грозния скандал, лозунгите в стил "дълбок соц" звучат малко комично. На централното табло в градината виси плакат с надпис: "Да защитим и разграничим имената на нашите учителки, които достойно и отговорно се грижат за децата ни! Да им осигурим спокойни условия на труд!". Той е изработен на ръка с картон и флумастер, както се правеше в някогашните кръжоци по време на соца.

 По групите пък е тръгнала подписка отново в защита на възпитателките. Тя е озаглавена "В протекция на работещите в ОДЗ „Брезичка“. Абсолютно не подкрепяме физическото и психическо насилие над нашите деца, но оценяваме всички доказали се професионалисти и техните заслуги". От текста следва да се разбира, че подписката е организирана от родителите. В нея освен графите за име и параф, има и такива за мнения. В тях майките и татковците не пестят похвали за учителките в градината. "Моето дете казва, че ако госпожите й си заминат, няма да идва на градина повече. Прекрасни госпожи!", е написала майка на дете от група "Делфинче". Друг родител пък е оставил мнение: "Страхотни, грижовни и отговорни жени".

 От детската градина заявиха, че странната акция е изцяло по инициатива на родителите и персоналът няма нищо общо с плакатите. Целта вероятно е да се измие поне малко петното, което бе лепнато на забавачката, след като скрита камера засне как възпитателки бият, блъскат и обиждат 4-годишни деца. Три от възпитателките и директорката подадоха оставки веднага след грозния скандал. В момента в градината тече проверка, провеждат се и разпити. До момента няма никакви причини за тревога сред останалия персонал, нито индикации за нови уволнения.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ