+ Предложи новина
23.08.2018

Родители от Бургас са недоволни от съжителството на две училища в една сграда

Родители от Бургас са недоволни от съжителството на две училища в една сграда

 Напрежение сред родители и ученици породи предложението училище „Добри Чинтулов“ в Бургас да бъде преместено в сградата на съседното в комплекс „Изгрев“ учебно заведение“ Йордан Йовков“. Едните са недоволни защото няма да имат възможност да изпълняват индивидуалните си занимания, специализирани в профил музика, а другите са против самата музика, която ще пречи на останалите. Към тези мотиви има и други, обясни Йордан Костадинов от училищното настоятелство на училище „Йордан Йовков“: "Госпожа Ананиева обеща, че СОУ "Й. Йовков" ще си го има, а колегите учители направиха всичко възможно да подобрят ситуацията. Училището видимо върви напред и постига много високи резултати. Логично е на този етап "Добри Чинтулов" да не искат да се преместят при нас.

 Това, което предлагат от общината двете учебни заведения да съвместяват една сграда, това означава, че и двете училища са обречени на гибел. Когато учениците се слеят в една сграда, аз съм сигурен, че родителите ще поискат да отпишат децата оттам. Преди две години имаше протест, до последно ще защитаваме интересите на нашите ученици. Всеки сам е преценил, кое е най-доброто за децата ни, а решението на общината ги ограничава. А това са малки деца, не са гимназиални ученици", коментира още Костадинов.

 Причината за разместването е освобождаване на място за английската гимназия, която от години дели стаи с немската. Преди две години имаше недоволство заради идеята на общината езиковото училище да бъде прехвърлено в училище „Йордан Йовков“. Няколко срещи са проведени до този момент обясни началникът на РУО Бургас Виолета Илиева. На последната са присъствали представители на обществените съвети, настоятелствата, синдикатите в училищата и родители. Предприехме конкретни действия, каза Илиева: "Правим анализи и ще стане ясно дали ще има условия за провеждането на качествено обучение, така и по някакъв начин обучението в двете училища да е разположено така, че учениците да не си пречат..." Преместването няма да се отрази и на бюджета на двете заведения, допълни Илиева.

Източник: www.bnr.bg

Оценка 4.82 от 39 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Езикови курсове София
Занималня София център
Брейк танци
Частни уроци по Немски Стара Загора
Ноти за Пиано за деца
Уроци по Рисуване за любители
Учител по Математика София
Уроци по Пиано игри
Фризьорски курс Варна
Индивидуални уроци по Английски Варна
Модерен Балет за деца Пловдив
Английски език нива
Немски език видео уроци
Компютърни курсове Бургас
Упражнения по Немски език онлайн
Нивата в Английския език
Модерен Балет Пловдив
Научи Английски език
Частни уроци по Математика Хасково
Online Счетоводство
Тренировка по Футбол
Латино танц уроци
Курс по Френски език за начинаещи
Български хора
Английски в Малта
Латино танци за възрастни София
Зумба в София
Лицензирани курсове по Маникюр ноктопластики
Онлайн Английски за начинаещи
Народни танци София Надежда
Детски Футболни школи
Италиански културен център София
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ