+ Предложи новина
13.04.2016

Родители негодуват срещу скандална възпитателка

Родители негодуват срещу скандална възпитателка

 Назначаване на нова възпитателка в начален курс разбуни родителите в село Йоаким Груево, общ. Стамболийски, Пловдивско. Семействата са разтревожени, че занималнята на децата им ще води Фиданка Бенчева. Около нейното име гръмна скандал преди малко повече от месец. Тогава учителката бе в пловдивското ОУ „Димитър Талев”, а родители на тамошни ученици се оплакаха, че е ударила шамар на второкласник. Ако това е било стилът на работа там, ще се пренесе и на село, как да пуснем децата спокойно на занималня, каза майка на ученик от долните класове в Йоаким Груево. Тя отказа да си каже името, защото това щяло да означава да търси ново училище за хлапето. В селото се говори, че новата преподавателка била назначена без за вакантното място да се обявява конкурс. Местните твърдят, че я наели, понеже свекър бил близък на директора на школото. Жената си подаде документите съвсем редовно и я назначих по заместване на колежка, която е в майчинство, обясни Стоил Атанасов, директор на ОУ „Христо Ботев” в Йоаким Груево. Той бе категоричен, че не са играли никакви лични контакти и досега никой от родителите не е дошъл при него с каквото и да е оплакване от новата учителка.

 Инцидентът станал, когато две момчета се сбили и учителката не успяла да ги разтърве. За миг си изпуснала нервите и зашлевила шамар на едното дете. След това веднага съобщила сама на директорката Ирина Чолакова. Заявила, че осъзнава неуместното си поведение и е готова да си подаде молбата за напускане. Бил е сезиран Отделът за закрила на детето, който извършил проверка. А на учителката било наложено дисциплинарно наказание - забележка. Не след дълго Бенчева напуснала по свое желание.

 Все пак от ОУ "Димитър Талев" си я искат обратно. Докато родителите бият тревога в селското школо, в пловдивското пък си я искат обратно. В училището са събрали подписка в защита на Фиданка Бенчева. В нея не се е подписала единствено майката на ударения второкласник, която подала жалбата срещу възпитателката. Много добър професионалист е и единствена успя да овладее един проблемен втори клас, заради който сменихме 3-4 възпитателки, каза директорката на ОУ „Димитър Талев” Ирина Чолакова. Бенчева успяла да удържи ситуацията с по-буйните деца, преобразила класната стая, родителите също били доволни. За Коледа възпитателката дори получила грамота за добрата си работа. В Йоаким Груево няма от какво да се притесняват, а ако не я искат, да си дойде обратно при нас, казаха от пловдивското школо.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.85 от 33 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ