+ Предложи новина
19.12.2018

Родители искат отстраняване на директора на 142 ОУ „Веселин Ханчев“ в София

Родители искат отстраняване на директора на 142 ОУ „Веселин Ханчев“ в София

  Родители на деца от първи до седми ми клас на 142-ро ОУ „Веселин Ханчев“ обединиха в писмо до институциите своите притеснения и тревоги относно редица действия и бездействия на новоназначения директор училището – д-р Нели Недялкова. След поредица опити да се срещнат лично с директора и да обсъдят възникналите проблеми, както и след множество депозирани писма и жалби в деловодството на училището, диалог не беше осъществен поради отявлено нежелание от страна на ръководството.

 От лятото на 2018 г. до момента в 142-ро ОУ „Веселин Ханчев” са освободени около 18 служители в училището, предимно педагогически персонал. По мнение на родители - юристи, г-жа Недялкова превратно използва разпоредбите на КСО, предоставящи възможност за „ранно пенсиониране“ на учители и възползвайки се от законовите разпоредби, чиято цел е съвсем различна, безнаказано упражнява принуда по отношение на утвърдени кадри в училището. Работната атмосфера и създаденото напрежение сред екипа на училището е абсолютно непоносима, а занемарената хигиена на общо ниво в цялото учебно заведение и крещящ проблем с хигиената в столовата, където има наличие на плъхове, е недопустима и неприемлива за живота и здравето на децата. Поради неизвършени ремонти, има дефицит на достатъчно тоалетни за учениците от първи клас, като наличните общо 4 работещи тоалетни на етаж трябва да обслужват нуждите на над 120 ученика.

  Ползването на единствения салон за физическа култура (с размер около 30 кв.м.) от различни възрастови групи по едно и също време, което се предлага като график от ръководството, е порочна практика с висок рисков фактор. Констатирани са и редица нередности установени след проверки от РЗИ и БАБХ, след подадени сигнали от родители през последните месеци. Не на последно място, има и сериозни съмнения за некоректно разходване на бюджетните средства поверени за управление на настоящото ръководство на училището, за което са сезирани контролните органи и пряко отговорните институции.

 В писмото си до институциите, родителите настояват да бъде приложена като крайна мярка отстраняването на г-жа, д-р Нели Недялкова от длъжност, с единствената цел да бъде запазено 142-ро ОУ„Веселин Ханчев”, като едно от желаните учебни заведения в района.

Оценка 4.82 от 38 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ