+ Предложи новина
15.10.2019

Родител се оплака, че в Националното музикално училище се чува музика

Родител се оплака, че в Националното музикално училище се чува музика

 На поредна атака бе подложен директорът на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ - Столина Добрева. Този път родител на ученик се оплака, че в цялото училище се чувала музика от инструменти и разпяване, което пречело на децата да се съсредоточат.

 По думите на ученик от същото училище музиката по никакъв начин не пречи на това да се съсредоточи, нито на обучението му, а напротив - допринася за по-добрата атмосфера в него, предаде репортер на Actualno.com. Преподавателят Галя Грозданова се оплака от определянето на основните заплати на учителите. Директорът на НМУ Столина Добрева обясни следното: "Работните заплати в музикалното училище се формират на базата на нормативни документи. Тяхното сформиране е прецизирано във вътрешните правила за работните заплати. Разделението на служителите и учителите по възраст е заложено дори в самия закон за образованието. Там длъжностите са учител, старши учител, главен учител. За да бъдеш старши учител се изисква минимум 10 години стаж плюс квалификация. Откакто аз съм директор заплатата на г-жа Грозданова е повишена със 75%. За момента тя получава доста над средната заплата за нейната длъжност."

 По повод размера на училището Столина Добрева уточни, че няма как той да бъде увеличен и припомни, че през последните две години е направен ремонт. В акцията се намеси и сина на певицата Ваня Костова, според когото на неговата дъщеря не са осигурени специалните условия, от които тя има нужда. "Става въпрос за тежка семейна ситуация, в която двамата родители не могат да се обединят около това какво искат за детето си.", обясни Добрева и допълни, че вече е било удовлетворено желанието на г-жа Костова да бъде сменен учителят по солфеж на детето. Припомняме, че в края на август т.г. оперната певица Дарина Такова публикува емоционален статус в своя Facebook, в който се оплака, че директорът на училището е отказала да я назначи без конкурс. Тогава министърът на културата обяви, че ще поиска оставката на Столина Добрева, но до това не се стигна.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.89 от 27 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ