+ Предложи новина
18.03.2016

Родител нахлу с нож в учителската стая в ХГ "Свети Свети Кирил и Методий" в Добрич

Родител нахлу с нож в учителската стая в ХГ

  Мъж е влязъл с хладно оръжие в учителската стая в хуманитарната гимназия "Свети Свети Кирил и Методий" в Добрич и е отправил заплахи към човек от персонала, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Сигналът за инцидента е подаден на телефон 112. Пристигналият автопатрул е задържал 49-годишния П. П. в двора на училището. Мотивите за действията на мъжа се изясняват в бързо досъдебно производство. От мъжа е иззето ловно оръжие и разрешителното за притежаването му, допълват от Областната дирекция на МВР.

 Заплахата е отправена към учител като с влизането си в стаята мъжът - баща на ученичка, е забил нож в масата, поясни началникът на Регионалния инспекторат по образованието Христо Боев, цитиран от БТА. По думите му причината за инцидента се изяснява. Началникът на инспектората коментира, че преди дни на среща с училищни директори са обсъждани мерки и добри практики в охраната на учебните заведения в рамките на бюджета, с който разполагат.

Ръководството на Хуманитарна гимназия - Добрич излезе с официална позиция относно инцидента, при който мъж заплаши с нож учителка. Ето го и пълният текст на становището на ХГ "Св. св. Кирил и Методий":

"На 16.03.2016 година сутринта, малко след 8 часа, родител на ученичка влиза в учителската стая за среща с учителка. Впоследствие същият  започва да отправя заплахи към нея и изважда сгъваем нож, който забива в масата. Колегите прибират ножа и с помощта на охраната извеждат лицето извън сградата на училището. Конфликтът между лицето и учителката е от битов характер и няма нищо общо с Хуманитарна гимназия като институция. Своевременно са уведомени органите на МВР. Колегите са дали показания и са оказали пълно съдействие на органите на реда. По случая се води следствие. Уведомен е и началникът на РИО. На въпросното лице със заповед е забранен достъпа до двора и до сградата на училището. Животът  и здравето на учениците не са били застрашени по време на инцидента и учебният процес е протекъл нормално.

 Вярваме, че сме направили всичко възможно за гарантиране безопасността на учениците и служителите и че заедно с родителската общност можем да гарантираме сигурността им и най-добрата подкрепяща среда."

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.93 от 27 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Изучаване на Английски език по интернет
Рисуване за деца
Тренировки по Футбол за деца Пловдив
Латино танци Варна
Уроци басейн
Сертификат по Английски език
Козметичен курс
Плуване за бебета София
Обучение по Английски език
Школа по Латино танци Велико Търново
Уроци по Китара
Уроци по Салса танци
Уроци по Рисуване Варна
Руски език online
Вечерен курс по Испански език
Английски език а1.1 - безплатни видео уроци за самоподготовка
Частен учител по Гръцки
Народни танци за деца в Младост
Школа по Английски език Пазарджик
Руски език за начинаещи
Френски за деца
IELTS Курсове
Онлайн Английски език за начинаещи
Клуб по Народни танци в Шумен
Курс по Испански език
Китайски език София
Йога Перник
Уроци по Плуване за възрастни Бургас
Курсове Счетоводство Русе
Азбуката на Английски език
Онлайн Английски за начинаещи
Руски език София
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ