+ Предложи новина
30.05.2018

Реновират четири шуменски училища по Оперативна програма „Региони в растеж”

Реновират четири шуменски училища по Оперативна програма „Региони в растеж”

 Започва обновяването на четири училища по проект "Подобряване на образователната инфраструктура в Шумен" по ОП "Региони в растеж". Той е на обща стойност 13 041 080 лева. Външното финансиране от Европейския фонд за регионално развитие е 10 812 918 лева, 1 908 162 лева е националното съфинансиране, а 320 000 лева осигурява от община Шумен. Проектът предвижда обновяване на образователната среда в СУ "Трайко Симеонов", СУ "Панайот Волов", СУ "Васил Левски" и НУ "Ил. Р. Блъсков".

 В училищата предстои подмяна на фасадна дограма, врати и радиатори. Ще бъде поставена топлоизолация и хидроизолация. По проекта е предвидено асфалтиране, ремонт на огради, озеленяване и осъвременяване на дворните пространства на четирите училища. Ще бъдат изградени достъпна среда и видеонаблюдение. В СУ "Трайко Симеонов" ще бъде построен и външен асансьор. Там ще бъде изградена и кухня-"майка" за детските градини със средствата, осигурени от община Шумен.

Източник: www.fakti.bg

Оценка 4.89 от 28 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ