Регистрирай се
+ Предложи новина

11.06.2019

Разсеяни родители масово подават грешни данни при кандидатстването за 1 клас

Разсеяни родители масово подават грешни данни при кандидатстването за 1 клас

 Родители неволно подведоха децата си за приема в първи клас, след като една част от тях са подали грешни данни при кандидатстване, а други просто са забравили да ги запишат в школото. Така малчуганите ще трябва да се включат и във второ класиране, за да научат къде ще прекрачат за първи път училищния праг наесен. На първо класиране в 51-во средно училище „Елисавета Багряна“ бяха запълнени всички свободни места. Директорът на школото Асен Александров обясни, че някои родителите са дали грешни данни при попълване на заявленията.

 „Някои са посочили, че адресът на детето е в първа група, но той не е. При тях адресът на бащата попада в прилежащия район, но за адрес на детето се приема този на майката“, каза Александров. Той посочи, че други родителите вероятно са забравили да запишат децата си.

 „Те си мислят, че когато се видят в класирането и автоматично влизат. Това обаче не е така“, обясни още директорът на 51-во училище. Общо 9517 малчугани са записани в избраното от тях училище към момента, обясни пред „Монитор“ шефката на образователния инспекторат в столицата Ваня Кастрева. Те обаче могат да оттеглят документите си и да изберат ново школо на следващия етап.

 В столицата имаше и три училища, в които на първия етап от приема не бяха класирани всички малчугани от първа група (те са с три години в уседналост или братче или сестриче в школото). Едно от тях е 73-то СУ „Владислав Граматик“. От сайта на учебното заведение обаче става ясно, че не всички хлапета са се записали и има 9 свободни места за втория етап. Всички малчуганите от първа група за 55-о СУ „Петко Каравелов“ също не бяха класирани. Там незаписаните деца и съответно местата за второ класиране са 28. Третото проблемно училище бе 5-о ОУ „Иван Вазов“. В него свободните места за следващия етап са 20.

 17 училища пък вече за приключили с приема в първи клас и са запълнили местата си. Сред тях са 119-о СУ „Акад. Михаил Арнаудов“ и 107-о основно училище „Хан Крум“. Родителите, които не са подали заявленията за второ класиране, ще трябва да направят до 12.00 ч. на 10 юни (понеделник). Те ще разберат още същия ден дали хлапетата им са приети, тъй като резултатите от второто класиране излизат в 18.00 ч. За да запишат класираните деца, родителите ще имат два дни – от 11 и 12 юни до 17.00 ч. Час по-късно пък ще бъдат обявени свободните места за следващото трето класиране.

Източник: www.monitor.bg

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа, Курсове Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител Обучаем
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
История 9 клас
Математика за 12 клас
Английски Онлайн уроци
Модерен Балет школи
Латиноамерикански танци София
Уроци по Пиано Велико Търново
Бизнес Немски
Частни уроци по Арабски език
Йога на Български
Самоучител по Гръцки език download
Сугестопедия Английски София
Частни уроци по Немски език София
Курсове за Фризьори в Сливен
Частни уроци по Физика Пловдив
Матура по БЕЛ за 12 клас
Английски език видео уроци
Уроци за начинаещи по Английски език
Как да науча Английски лесно
Курсове Английски Варна
Частни детски градини Овча Купел
Курсове по Народни танци
Частни уроци по Немски Велико Търново
Боксови клубове в София
Клубове Народни танци София
Английски Онлайн уроци
Фризьорски курсове Варна
Уроци по Плуване за възрастни в Пловдив
Френски език online
Тренировки по Бокс
Изучаване на Немски език за начинаещи
Спортен център София
Уроци по Физика за 10 клас
Учители БГ използва "бисквитки", за да улесни Вашата дейност в сайта. Научете повече