+ Предложи новина
11.03.2015

Раждането в тийнейджърска възраст има негативни последици за детето

Раждането в тийнейджърска възраст има негативни последици за детето

 Деца, родени от майки в тийнейджърска възраст, не се справят толкова добре в училище, колкото децата на по-възрастни майки.

 Екип от учени от университета в Мичиган открива, че нивото на образование на майката може да предскаже успеха на нейните деца що се отнася до четене и математика. Резултатите показват, че успехът е по-голям, ако една майка роди своето дете по-късно в живота.

 Сандра Танг, водещ автор на изследването, заяви, че децата, родени от майки на възраст  над 19 години, обикновено влизат в детска градина с по-високи равнища на постижения. Тя твърди, че тези деца продължават да се отличават по математика и четене на по-високи нива в сравнение с тези деца на майки, които са под 18 години.

 "Тези резултати дават убедителни доказателства, че раждането на дете по време на юношеството има трайно негативни последици за следващото поколение", каза д-р Танг.

Установено е, че отрицателните последици от раждането в тийнейджърска възраст не се отразяват само на първото дете, но и на всяко следващо дете на младата майка.

Проф. Памела Дейвис-Кийн, от Института за социални изследвания и Център за човешки растеж и развитие, съобщава, че констатациите носят добра и лоша новина  - "Добрата новина е, че децата на майки тийнейджърки, които продължават образованието си след като родят, се справят по-добре академично от децата на майки тийнейджърки, които не продължават,". Въпреки това, тези деца – и други деца, родени от майката тийнейджърка, никога не достигат постиженията на децата, чиито майки са ги родили след завършване на образованието."

Източник: www.deteto.bg

Оценка 4.83 от 35 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ