Регистрирай се
+ Предложи новина
28.04.2021

Районен кмет в София пита гражданите дали 138 СУ да си върне името „Юрий Гагарин”

 Кметът на столичния район "Слатина" Георги Илиев, избран на изборите през 2019 г. от листата на коалицията "Демократична България", обяви обществено допитване дали 138-о училище в района да си върне името "Юрий Гагарин". В момента учебното заведение се казва "Проф. Васил Златарски". Илиев призовава гражданите да гласуват за инициативата в интернет на адрес: https://slatinasurvey.typeform.com/to/RDUxD6nh.

 Идеята на районния кмет идва, след като преди дни под негов пост във "Фейсбук", свързан с Юрий Гагарин, започва дискусия трябва ли да бъде възстановено предишното име на 138-о СУЗИЕ.

 "Затова организираме официално допитване и ви каня да вземете участие в него. По-малко от два месеца след историческия първи полет на човек в космоса - на 24.05.1961 г. (б. р. - датата на посещението) Юрий Гагарин посещава 138-о училище, кръстено на него, и засажда борче в двора. Тази година се навършват 60 години от това посещение и 60 години от създаването на 138-о училище. В тази връзка бихме искали да знаем какво мислите относно идеята да се възстанови името на училището и то отново да бъде наречено на първия човек, напуснал земната атмосфера", пише Илиев във Фейсбук.

Източник: www.segabg.com

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа, Курсове Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ