+ Предложи новина
24.07.2017

Работодателите настояват за отпадането на класа за стаж и професионален опит

Работодателите настояват за отпадането на класа за стаж и професионален опит

 Възпитаваме търтеи, които непрекъснато искат без да дават. Това заяви председателят на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев заедно с председателите на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Работодателите още веднъж обявиха, че искат отпадането на клас "прослужено време". Преди седмица работодателските организации имаха среща в Министерски съвет с вицепремиера Валери Симеонов, който подкрепи идеята им класът за прослужено време да отпадне и да влезе в основната работна заплата. По-късно обаче той каза, че е изказал личното си мнение, а на среща със синдикатите правителството заяви, че няма да маха надбавката. 

 Ставаме все по-необразовани, все по-мързеливи, с все по-малки компетентности, които пъдят инвеститорите. Сривът на инвестициите е вследствие на липсата на квалифицирана работна ръка, умения и хора, които спазват технологичната дисциплина. Възпитаваме търтеи, които непрекъснато искат без да дават, заяви председателят на БСК.

 От своя страна председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев направи остро изказване по адрес на синдикатите в страната. Според него в последните години България се е превърнала в синдикална република. Той е убеден, че там, където няма синдикати, предприятията работят и бизнесът върви. "Моята лична позиция е, че синдикатите са вредни за България. Синдикатите пречат на развитието на икономиката, на развитието на държавата и пречейки на развитието на икономиката, пречат и на развитието в социалната сфера и на всички сфери на обществения живот", каза Домусчиев.

Източник: www.vesti.bg

Оценка 4.83 от 36 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ