+ Предложи новина
30.12.2019

Работодател дава бонус към заплатата, ако детето на служителя е с отлични оценки

 Шеф определя заплатите на служителите си според успеха на децата им в училище. Условието е учениците да изкарват само петици и шестици и да нямат неизвинени отсъствия. Нестандартният подход вече дава резултати - само за 3 месеца броят на отличниците се повишил двойно. Идеята за бонус към заплатата идва случайно - след среща на бизнесмена Йоско Алипиев с един от служителите му, който дошъл на работа с дъщеря си.

„Попитах детето дали ходи на училище и дали знае стихотворение, то почна да казва стихче, стигна донякъде и спря. Дадох ѝ лакомства и ѝ казах, че ако научи цялото стихотворение ще има повече лакомства и награди за нея”, разказа Йоско.

 След седмица детето отново се връща. „Изрицитира цялото стихотворение като войник. Аз бях много щастлив от това, че съм я накарал да седне и да учи”, каза още Йоско. Оттогава всеки месец служителите на Йоско, чиито деца изкарват петици, получават увеличение на заплатата с 50 лева. А ако получават само 6-ици, парите скачат със 100 лева. И в двата случая обаче учениците не трябва да имат отсъствия.

 От социалното министерство твърдят, че не знаят за друг подобен случай у нас. Надяват се обаче примерът да бъде последван. Така освен учителите, полицията и социалните работници в битката за задържане на децата в клас, ще има още един помощник - работодателите. Сега мерките включват от подкрепа за намиране на жилище и учебни пособия до спиране на помощите.

 „Когато става въпрос за деца от уязвими групи, се работи и по отношение на лингвистична подготовка, уроци по български, работи се с родителите, правим и изнесено бюро по труда, за да можем да стимулираме родителите през децата да си търсят работа'', заяви Зорница Русинова,зам.-министър на труда и социалната политика.

 За последните три години по механизма за задържане на децата в училище са открити и върнати над 40 хиляди ученици. Когато става въпрос за деца от уязвими групи, се работи и по отношение на лингвистична подготовка, уроци по български, работи се с родителите, правим и изнесено бюро по труда, за да можем да стимулираме родителите през децата да си търсят работа'', заяви Зорница Русинова,зам.-министър на труда и социалната политика. За последните три години по механизма за задържане на децата в училище са открити и върнати над 40 хиляди ученици.

 Когато става въпрос за деца от уязвими групи, се работи и по отношение на лингвистична подготовка, уроци по български, работи се с родителите, правим и изнесено бюро по труда, за да можем да стимулираме родителите през децата да си търсят работа'', заяви Зорница Русинова,зам.-министър на труда и социалната политика. За последните три години по механизма за задържане на децата в училище са открити и върнати над 40 хиляди ученици.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.92 от 24 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ