+ Предложи новина
20.04.2016

Работещите с деца от цигански произход да получават допълнително възнаграждение

Работещите с деца от цигански произход да получават допълнително възнаграждение

  Има сериозен недостиг на преподаватели в рисковите общности. Това каза Янка Такева, председател на Синдикатите на българските учители. По думите й причината за това са трудностите, с които се сблъскват учителите в циганските общества, сред които нередовното посещение на учениците и непрестанно нарастващата агресия към педагозите. Такева добави, че единственият начин този недостиг на бъде преодолян е чрез повишаване на работните заплати и подобряване на условията на труд в тези райони. „Колегите, които работят с група от над 10 деца от цигански произход, по наше настояване трябва да получават допълнително възнаграждение. Те не го получават, като това допълнително затруднява работата им. Липсата на успеваемост от дейността им и фактът, че няма сериозни резултати, допълнително ги кара да се съмняват с своите умения“, обясни председателят, цитиран от Фокус.

 Относно предложението на просветния министър Меглена Кунева над 140 български учители да придобият професионална квалификация, за да преподават в рисковите общности, Янка Такева коментира, че е необходимо педагозите да бъдат поставени при равни условия. Тя добави, че проблем създава различната квалификационна степен. Такева добави, че родителите, неизпращащи децата си на училище, трябва да бъдат санкционирани, каквато е практиката е в други страни.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ