+ Предложи новина
16.10.2016

Първото училище от ''затворен тип'' у нас се намира в Сливен

Първото училище от ''затворен тип'' у нас се намира в Сливен

  Първо училище от "затворен тип" в страната отвори врати. То се намира се в Сливен. В него нямат право да влизат родители, а учениците не напускат двора по време на занятията. Мерките за сигурност в града бяха повишени след убийството на 15-годишната Симона в двора на Гимназията по икономика през ноември миналата година.

 В основното училище "Д-р Иван Селимински" учат 630 деца. Охраната е до оградата и пуска само ученици. Ръководството години наред отделя от бюджета за ограда, за видеонаблюдение и заплати на охранителите. "Може би това е най-хубавото, което сме направили за сигурността на нашите ученици, защото сутрин с влизането си те са под охрана и не могат да напускат, не могат да излизат до края на учебните занятия", каза директорът Ваня Пенчева. Изпълнението на проекта е отнело месеци. От полицията в Сливен са готови да съдействат на всички училища, които искат да повишат сигурността си.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.92 от 24 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ