+ Предложи новина
30.08.2022

Публикуваха наредба на МОН с няколко технически грешки

 В “Държавен вестник” в петък беше публикувана наредба на МОН, в която има техническа грешка с часовете по математика в 7-и клас, съобщиха директори на училища. Предметите математика и български език и литература вече ще се учат с по 30 минути повече седмично в 5-и и 6-и клас, а в 7-и - само математика. С половин час повече за седмица става и географията в 5-и клас от тази есен, предвиждат обнародваните промени в наредбата за учебния план.

 Там обаче са написани 180 часа седмично математика, а те са 162, обясни Диян Стаматов, шеф на Съюза на работодателите в системата на народната просвета и директор на 119-о училище. В петък по-късно от МОН пратили писмо с корекция - часовете стават 162, което било илюстрирано с таблица. В нея обаче има втора техническа грешка - часовете по физическо възпитание са посочени като 68, а истината е, че са 72. “После пуснаха още едно писмо с корекции на грешките. Само че грешка в “Държавен вестник” не може да бъде коригирана с писмо, а само с нова публикация от Министерството на образованието и науката”, казва Стаматов.

 “Днес се чудя какво се случва! Сутринта излизат промените в учебния план за прогимназия! В последните дни преди началото на учебната година! Ще трябва да се търсят учители в последния момент, при това най-трудно намираемите - по математика и по БЕЛ! В края на деня получаваме писмо от МОН, пълно с “технически грешки”, за уточняване на новостите!!! Разминаване в часове по доста предмети! И това е от органа, който трябва да ни дава ясни и точни указания!”, възмущава се във фейсбук директорът на 107-о училище Данко Калапиш. От МОН успокоиха, че реален проблем няма.

Източник: www.24chasa.bg

Оценка 4.84 от 37 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ