+ Предложи новина
24.06.2019

Проверка на ботевградска гимназия установи 57% липсващи ученици

Проверка на ботевградска гимназия установи 57% липсващи ученици

 Образователни инспектори и полиция влязоха в училище в Ботевград, съобщи БТВ. Причината - голям брой отсъстващи ученици и нередности в документацията. Директорът и преподаватели твърдят, че сградата е била заключена заради проверката, а децата - стресирани. Инспекторатът отрича.

 Проверката е извършена в петък в гимназия "Стамен Панчев". Учители твърдят, че са видели деца да скачат от първия етаж на училището. Проверяващите отричат и двете твърдения. „Сред учениците не е имало никакво напрежение. Напрежение се създаде от педагозите”, обясни Росица Иванова от РУО-София област. Проверяващите констатират, че 57% от децата липсват.

 "Родителят е този, който ще пусне детето си. Аз отивам и казвам, че това дете трябва да дойде, а той казва: „Няма да дойде”. Какво да направя аз?", попита директорът на гимназията Катя Ценева.

 "За съжаление констатациите от извършените проверки в училище говорят точно обратното – за крайна невъзможност на този директор да се справя със служебните си задължения", коментира още Иванова. Регионалното управление на образованието направило проверката и заради резултата на зрелостниците на матурите - среден успех 2.87.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.87 от 30 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ