+ Предложи новина
29.05.2015

Просветните дейци на община Варна положили "извънреден труд" на 24 май

Просветните дейци на община Варна положили

  Просветните дейци на община Варна смятат, че са положили „извънреден труд“ на празника на буквите - 24 май. Участието им в шествието на ученици, учители, студенти и културния елит на града, както и в другите тържествени събития, се оказа платено по силата на заповед, подписана от кмета Иван Портних. От заповедта става ясно, че извънредния труд на 23 и 24 май се плаща на 18 служители на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“, като заедно с това им се определя допълнителен почивен ден – този петък. „Положените часове извънреден труд да бъдат отчетени с протокол за присъствие“, пише в заповедта на кмета.

Отговорът е без редакторска намеса:

   "По време на националния празник 24-ти май в организирането и провеждането на програмата, в шествието на училищата, в което се включиха над 15 000 души, както и в провеждането на регатата „Варна Ченъл къп“, в посрещане на международна делегация по проекта „Транфронталиер“, са били служебно ангажирани 18 души от дирекция ОМДС. Тяхната работа се отчита с протокол. Директорът на дирекцията – Лилия Христова, е с протокол за извънреден труд за времето от 12,30 до 15,30 ч. – свързано със събития на „Трансфронталиер“, както и от 19,30 ч. до 20,30 ч. са регатата „Варна Ченъл Къп“, т.е. ангажиментът й в манифестацията не е отчетен като труд. Заповедта за извънреден труд се издава въз основа на Наредбата за работно време, почивките и отпуските".

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ