+ Предложи новина
13.09.2018

Промениха името на Факултета по начална и предучилищна педагогика в СУ

Промениха името на Факултета по начална и предучилищна педагогика в СУ

  Правителството прие постановление, с което Факултетът по начална и предучилищна педагогика в структурата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се преобразува във Факултет по науки за образованието и изкуствата реши правителството. Предложението е на основание положително оценен от Националната агенция за оценяване и акредитация проект за преобразуване на факултета, а мотивът е, че настоящото название на факултета не отразява професионалната квалификация на кадрите, получили образование по различните специалности. Акцентът върху началната и предучилищната педагогика създава неточната представа, че във факултета се обучават изключително бъдещи учители за нуждите на предучилищното и началното училищно образование.

 Факултетът за подготовка на детски и начални учители, преименуван през 1988 г. във Факултет по начална и предучилищна педагогика, е създаден през 1983 г. в структурата на Софийския университет. В него първоначално се провежда обучение само по три специалности - „Предучилищна педагогика“, „Начална педагогика“ и „Дефектология“. През годините диапазонът на провежданото обучение се разширява, разкриват се нови специалности в отговор на динамично променящите се изисквания пред образователната система и наложените от пазара на труда условия. Структурата на факултета включва шест катедри, в които се обучават студенти по четири професионални направления - „Педагогика“, „Педагогика на обучението по...“, „Изобразително изкуство“ и „Музикално и танцово изкуство“ - в 12 бакалавърски специалности, 42 магистърски и 17 докторски програми.

 Предвижда се в преобразуваното звено да продължи обучението по вече откритите специалности от акредитираните професионални направления, включително и по новите професионални направления „Изобразително изкуство“ и „Музикално и танцово изкуство“, получили програмна акредитация през декември 2017 г., които заемат важно място в структурата на факултета. Преобразуването на основното звено е обусловено и от необходимостта спецификата на провежданото обучение и разнообразието на професионални квалификации, с които се дипломират възпитаниците на факултета, да бъде адекватно отразена в названието на звеното.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.89 от 27 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Частни уроци по Английски език София
Тестове по Английски език за 6 клас
Народни танци Пловдив за начинаещи
Онлайн курсове по Немски
Уроци по Английски език Овча Купел
Youtube уроци по Английски
Курсове по Английски в Русе
Зумба в София
Курсове по Немски Бургас
Курсове по Италиански Варна
Латино танци за деца Варна
Балетна школа София
Курсове по Английски в Пловдив
Начална школа по Пиано
Как да научим Английски език
Учител по Френски
Немски за деца София
Курсове по Английски за деца
Обучение по Английски език
Фризьорски курсове
Онлайн Курсове по Немски език
Летни курсове по Испански език
Частни уроци по Испански цена
Уроци по Рисуване онлайн
Уроци по Спортни танци
Учител по Математика Люлин
Матура по История
Хип Хоп танци видео
Уроци по Математика за студенти Варна
Курсове по Испански за начинаещи
Уроци по Пеене онлайн
Курс по Италиански Пловдив
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ