+ Предложи новина
15.01.2016

Проф. Танев: Посегателствата над учители да се инкриминират

Проф. Танев: Посегателствата над учители да се инкриминират

  Министерство на образованието ще работи за инкриминиране на посегателствата над учители. Това съобщи просветният министър Тодор Танев. По думите му в началото на февруари предстои среща на ведомството с представители на Министерството на вътрешните работи, на правосъдното и социалното министерства, както и ДАНС.  Тодор Танев е категоричен, че във всички случаи на нападения над учители трябва да има наказателно преследване на виновните. Според министър Тодор Танев посегателството над учители трябва да бъде преследвано от закона. Министърът съобщи, че ще се включат експерти от редица институции и ведомства, за да се изработи точен и стриктен проект за наказателното преследване на учители. Танев каза, че ще бъде потърсена отговорност на майката, която нападна учителка в Севлиево. Той обясни, че е назначил проверка по случая. 

 "Няма да оставим ненаказан този случай или поне каквото зависи от нашето министерство. Няма да го оставя така. Това означава съвсем безсмислено да се самообвиним в липса на решимост или в нехайство. Ще има преследване дотогава, докато не получим справедливо възмездие", каза той. Според Танев ученикът, които нападна възрастен мъж в автобус в Бургас, трябва да бъде преместен в специализирано училище.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.92 от 24 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ