+ Предложи новина
14.11.2015

Проф. Танев: Има група, която работи в София за саботаж на закона, който подготвяме

Проф. Танев: Има група, която работи в София за саботаж на закона, който подготвяме

  "Аз искам успокоение на системата и една година успявам с доста зор да го постигна", това заяви в предаването „Още от деня“ министърът на образованието Тодор Танев. „Повече от 15 години има проблем с това дали всеки човек в България знае точно кой изготвя стандартите. Това са експерти в министерството плюс учители. Процедурата е много отдавна разписана и всеки може да провери в съответните законодателни документи за какво точно става дума. Нещо повече – ние се опитваме да подобрим формулата с това колко души и как гласуват, щото да няма възможности за девиации в последния момент“, каза министърът. Той обясни, че не е подписал учебните планове от 1-ви до 12-ти клас, общообразователната подготовка – 1-ви – 12-ти клас и познавателните книжки, учебници и учебни помагала. „Това няма да наруши писането на новите учебници, които цяла България иска“, каза образователният министър. 

 Ще пуснем сайт, в който може да се задават въпроси, на които нашите експерти ще отговарят, успокои министърът. Няма да бързаме с писането на нови учебници, които цяла България иска, категоричен е Танев. В известна степен бързам и ги бавя. Ние искаме да направим допитване до МФ как одобряват промените в часовете, защото те са увеличени в предложения план. Заложили сме в избираемите предмети да могат да конструират сами в 11 и 12 клас какви часове да имат. Няма изключени предмети, включително и всички езици. В повечето предмети, с изключение на 4, имаме увеличение, извън избираемите часове. 

 "Музика ще се учи и в 10 клас. Има намаление на часовете по География с 14 часа", допълни Танев. Има група, която работи в София за саботаж на закона, който подготвяме. Ние ще одобрим тези учебници, които са най-стойностните, завърши Танев. Преди няколко дни министърът обеща повече пари за наука и ръст във финансирането за един ученик. Това са основните моменти в проектобюджета за образование за следващата година.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.83 от 36 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ