+ Предложи новина
21.10.2015

Проф. Танев: Докато съм министър, Вазов и Ботев ще се изучават

Проф. Танев: Докато съм министър, Вазов и Ботев ще се изучават

  В Министерството на образованието обсъждат учебниците да имат пределна цена. Това съобщи зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева.

  „За да бъде, първо, абсолютна публична и прозрачна процедурата на създаването на този продукт, за да може да бъде ориентир за учителите и директорите, родителите, себестойността на съответния учебник, за да бъдат поставени при абсолютно равни условия всички издателства. Ще има възможност и за отклонения нагоре или надолу, но те съответно ще бъдат аргументирани. Знаете, че цената се формира по един определен начин“, заяви Кастрева.

 По повод твърденията, че произведенията на Вазов и Ботев могат да отпаднат от учебната програма, министърът на образованието Тодор Танев увери, че докато е на този пост, изучаваният материал по български език и литература върху Христо Ботев и Иван Вазов би могъл само да се увеличава, а не да намалява.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ