+ Предложи новина
16.04.2016

Проф. Иван Димов е новият зам.-министър на образованието

Проф. Иван Димов е новият зам.-министър на образованието

 Със заповед на премиера Бойко Борисов за заместник-министър на образованието и науката е назначен проф. Иван Димов, информираха от пресцентъра на Министерски съвет. Проф. Димов притежава научна степен „доктор на техническите науки" и е специалист в създаването на математически модели в областта на екологията и финансовата математика. В момента е председател на Научния съвет на Института по информационни и комуникационни технологии към БАН. Припомняме, че в началото на месеца Борисов освободи от длъжност заместник-министъра на образованието и науката проф. Николай Денков по негова молба. В нея той бе посочил като мотив съществените различия с приоритетите и стила на работа на министър Кунева и част от екипа й. 

 Премиерът Бойко Борисов назначи изключително качествен зам.-министър на образованието и науката в лицето на проф. Иван Димов. Това обяви Николай Милошев, бивш министър на образованието и науката в служебното правителство на Марин Райков. "Той е популярен в България и в чужбина и по нищо не отстъпва на бившия заместник-министър проф. Николай Денков, подчерта Милошев. Според него капацитетът на висшето образование и науката не идва от един пост на зам.-министър. Това е работа на цялото министерство, университети, институти и като цяло на държавата.

 Проф. Димов е известен с разработките си на математическите модели в областта на екологията и климатичните промени, както и с методите по финансова математика или т.нар. методи „Монте Карло". Проф. Иван Димов е изнасял лекции в Университета в Рединг, Великобритания, School of Systems Engineering, ACET Center в периода 2005-2007. От 1996 до 2004 г. е бил директор на Института по информационни и комуникационни технологии към Българската академия на науките. Публикувал е 2 монографии в Elsevier (2006) и World Scientific (2009), редактор e на 8 международни научни издания, публикувани в Springer-Verlag, World Scientific, Elsevier. Има 135 статии в рецензирани международни научни издания, от които 83 в международни списания. Участвал е в разработването на европейски проекти за създаването на центрове за върхови постижения и е международен оценител по проекти на НАТО. Завършил е висшето си образование в Московския изследователски университет - магистър инженер по електронна техника.

Източник: www.standartnews.com

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Частна детска градина София Драгалевци
Курсове разговорен Английски
Обучение по Информатика
Балет за деца
Школа по Английски език София
Брейк танци уроци
Курс по Народни танци
Учител по История
История България
Английски език курсове
Частни уроци по Литература Бургас
Учител по Математика
Китайски език ЮЗУ
Уроци по Зумба
Английски език видео уроци
Английски език за 6 клас
Частни уроци по Английски език София
Курсове Английски език Русе
Курсове по Английски Online
Школи по Математика Варна
Частна детска ясла София Красна поляна
Детски школи по Футбол
Курсове Немски език Пловдив
Частна детска ясла София Лозенец
Курсове по Руски Бургас
Индийски танци уроци online
Индивидуални уроци по Френски език
Уроци по Италиански София
Курсове за Маникюр и Педикюр
Уроци по Химия София
Руски език София
Курсове по Немски в Бургас
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ