+ Предложи новина
19.06.2017

Проф. Докова за студента Кезим Медев: Господ ще го накаже

Проф. Докова за студента Кезим Медев: Господ ще го накаже

 "Това лице (студентът Кезим Медев - бел. ред.) не трябваше да го допускам. По правилника той трябва да присъства на упражненията и на част от лекциите. А е идвал само веднъж на упражненията, и веднъж – на лекциите. Смятам, че него Бог ще го накаже за това, което направи". Така проф. Соня Докова коментира реакцията на студента Кезим Медев, разказал за начина, по който се пишат оценки на изпит в Университета за национално и световно стопанство (УНСС).

 Проф. Соня Докова заяви, че единствената й вина е, че е допуснала до изпит студента Кезим Медев, подал оплакването срещу нея. Преподавателката по Геоикономика и регионално развитие предизвика критики, след като се разбра, че по време на изпит е предложила да пише "Среден 3" на студентите, предали празни изпитни листове. "Такова нещо е нямало. На изпита влязоха квестори, раздадоха листове. Минаха около 20 минути от изпита. Тогава казах на студентите, че който смята, че отговаря на текущата си оценка, може да излезе", разказа тя, като уточни, че написаните от нея оценки "Среден 3" са били на базата на текущия контрол през семестъра. Преподавателката се включи на живо по телефона в ефира на Нова телевизия, но в определен момент заяви, че не се чувства добре и затвори телефона.

 Припомняме, че скандалът с Докова избухна, след като в социалните мрежи и пред медиите студенти се оплакаха, че тя е писала двойки на изпит на хора, които са останали и са опитали да го вземат, докато е освободила други студенти, без да напишат и думичка, и им е написала тройка. По-рано през седмицата ректорът на УНСС проф. Стати Статев заяви, че Кезим Медев е наказан с предупреждение за изключване. Той обясни, че не е постъпвало искане от студентите изпитът по „Геоикономика и регионално развитие“ да бъде анулиран.

 Кезим Медев проговори публично за скандала с УНСС и за предупреждението за изключване, защото е разкрил как преподавател пише "тройки" на празни личстове. Не съжалявам чисто човешки, но съжалявам, че си докарах всичките тези проблеми, призна младежът. Медев следва "Икономика" с поднаправление „Икономика и бизнес“. Той смята, че УНСС е добро място за обучение. В случая с проф. Соня Докова той обясни, че в залата е имало около 40 студенти. Кезим обаче отказа да коментира повече самия случай, но добави, че "не е приятно" да знаеш, че пишат "тройки" на хора, които нямат знания.

 "Естествено, че винаги има две страни. С мен лично се свързаха стотици студенти, които ме подкрепят. Има хора, завършили преди 10 години, които са си мълчали за такива случаи. И преподаватели се свързват с мен", заяви той пред Нова телевизия. "Аз пожелавам на проф. Докова единствено здраве", посочи още Кезим като отговор на нейните думи, че "Господ ще го накаже".

Източник: www.actualno.com  www.novini.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ