+ Предложи новина
12.02.2019

Продават в интернет теми по литература за „матура 2019“

Продават в интернет теми по литература за „матура 2019“

  Теми за матурата по български език и литература продават в сайт за онлайн пазаруване. Цената на една творба, с която зрелостникът може да получи оценка "отличен", струва 6 лева. Пример за такава е темата "Човекът и родовият свят" в "Майце си" на Христо Ботев.

 В описанието търговецът уверява, че анализите са проверени от учител. Продавачът предлага и два варианта за доставка – лично или с куриер. Арсеналът от разработки обхваща няколко автори, сред които освен Христо Ботев са и Иван Вазов, Алеко Константинов, Пенчо Славейков. В конкретната обява, освен анализ на „Майце си“, са предложени още 16 теми. В обявата се твърди, че е възможно някоя от тях да се падне на предстоящия на 21 май държавен зрелостен изпит. Сред произведенията, които се предлагат в онлайн платформата, са също „Ориста на народа" в „Елегия“, „Мисията на твореца" в „Цис Мол“, „Проблемът за робството и свободата" в „Чичовци“.

 Предложението предизвика интерес и във Facebook групата „Матури 2019“, където е пусната обявата. Там един от членовете пита откъде е ясно, че точно тези теми ще се паднат. Друг пък се опитва да подбие цената, смъквайки я на 5 лева. А трети предлага същите разработки напълно безплатно, чрез снимки от телефон. Има и зрелостници, членуващи в групата, които сигнализират, че са измамени точно от тази продавачка. "Поръчах си материали от нея, но след като видях, че се преповтарят с тези, с които аз разполагам, се разбрахме да ѝ ги върна. От сряда пратката я чака в „Еконт“ и не си я взима, дори ме блокира“, обяснява потърпевша "клиентка".

  Освен с теми по литература, търговия в интернет се вихри и относно предстоящите балове. За дамите, които няма от кого да бъдат придружени на абитуриентската вечер, предложението е да си наемат кавалер. Таксата за услугата е в размер на 100 лева на час в пиковите дни - 24, 25 и 26 май.

Източник: www.Actualno.com

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ