+ Предложи новина
20.09.2019

Продават училища в интернет

Продават училища в интернет

 Учениците в Пловдивско са намалели с над 23 000, а заради демографската криза за последните 18 години са закрити 53 училища. Всички те са затворили завинаги врати, а класните им стаи тънат в разруха. По данни на НСИ през учебната 2000/2001 година школата са били 246, докато през 2017/2018 г. те вече са 193.

 Пик в закриването на училища бележи 2009 г. От данните става ясно още, че най-много затворили школа през годините има в Община Карлово -17. В Община Пловдив те са 8. Повечето от тях са общообразователни. Веднага след тях се нареждат специалните училища. Впечатление прави, че в паралелките преди 18 години е имало превес на момичета. Докато сега броят на момчетата и момичетата в клас почти се е изравнил.

 Междувременно бившите училища се обявяват за продан в интернет, като цената им е колкото голям апартамент в Пловдив.. Така например срещу сумата от 194 760 лв. може да бъде закупено двуетажно училище в село Войводиново. В обявата е посочено, че то не функционира вече 17 години. Въпреки това сградата била в добро състояние, но се нуждаела от ремонт, поради липсата на експлоатация. Прилежащият парцел към сградата пък бил с площ от 9985 квадратни метра. Огромната зелена площ около училищата е едно от основните им предимства. Затова те се предлагат за хосписи, читалища, за административни дейности и кметства.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.89 от 27 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ