+ Предложи новина
18.10.2019

Продават некачествени кроасани в училищните бюфети в Пловдив

Продават некачествени кроасани в училищните бюфети в Пловдив

 Кроасани с некачествен какаов пълнеж, се продават в училищните бюфети в Пловдив. Това е несъответствие с Наредба №8 за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения, училищните столове и лавките. Нередностите са констатирали инспектори от Българска агенция по безопасност на храните, без да уточняват марките на кроасаните, а на управителите са връчени актове за нарушения.

 В периода 24 септември - 11 октомври бяха извършени проверени в детски градини и училища в цялата страна. В същия период са извършени и 18 извънредни проверки по сигнали на родители в училищни столове и лавки в градовете Пловдив, Бургас, Кюстендил,  и София-град. 

 Издадени са общо 20 акта за административно нарушение и 191 предписания. Възбранени и насочени за унищожаване са 13,305 кг бисквити, солети и халва с палмови и кокосови мазнини, 13,660 кг кашкавал, 4 кг брашно, 6,544 кг кренвирши, които не са произведени по утвърден стандарт. 49,77 л безалкохолни напитки и 2,310 л айрян със сол също ще бъдат унищожени, тъй като не са разрешени за предлагане в детски градини и училища. 

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ