+ Предложи новина
25.07.2018

Привличат в училище деца от уязвими групи с летни занимални

Привличат в училище деца от уязвими групи с летни занимални

 В две села на община Добричка ще се проведе лятно училище за деца на 5, 6 или 7 годишна възраст от семейства от уязвими групи, съобщават от общинската администрация. Проектът е финансиран по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси 2014-2020”. Разкриват се две групи, по 15 деца в добричките села Карапелит и Стожер, през месеците юли и август 2018 г. За децата в лятното училище ще се грижат педагог и медиатор. Услугата е безплатна. Осигурени са материали, консумативи и храна. Занятията ще се провеждат до обяд, в оборудвана зала и в двора на детските градини на двете села.

 Лятното училище има за цел да увеличи готовността на децата от уязвими семейства от затворени общности и децата с увреждания, на които предстои да постъпят в първи клас. Ще бъдат включени деца, чийто майчин език не е български и които срещат затруднения при общуването на български език. Чрез посещаването на лятно училище, децата ще имат възможност да доразвият или да съхранят придобитите когнитивни и социални умения преди да постъпят в училище. В летните училища образователните елементи ще се комбинират с игри и дейности, обогатяващи познанията на децата за обкръжаващия свят, ще се предоставят дейности за подобряване на предучилищната подготовка.

Източник: www.pronewsdobrich.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ