+ Предложи новина
07.11.2018

Притеснени родители алармират в социалните мрежи за бонбони дрога

Притеснени родители алармират в социалните мрежи за бонбони дрога

  Нова дрога, която прилича на бонбонки с плодов вкус и носи името ягода, се разпространява сред деца в пловдивските училища. Разтревожени родители споделят в социалните мрежи информация и приканват тя да стигне до повече потребители. „Моля, предайте това съобщение на възможно най-много хора, дори и да нямате деца в училище. Родителите трябва да знаят”, гласи един от постовете.

 Зарибяващата дрога е вид метамфетамин, който прилича на ягодови куршуми - сладките, които се изпаряват и пукат в устата. Има аромат на ягода и се доставя на децата в училищата. Наричат „бонбонките” амфетамини или ягоди. Децата смятат, че е лакомство, но могат да се озоват в болницата в сериозно състояние след употребата им. Дрогата има вкус на шоколад, фъстъчено масло, лепило, череша, грозде и портокал.

 Аз също чух за това, но нямам официална информация от директори или пък от органите на реда, каза Иванка Киркова, началник на Регионалнотоуправление по образование в Пловдив. „Заемам се да предупредим учители и деца, защото превенцията е най-важна. Ако трябва, ще напиша официално писмо да се обърне внимание в часа на класа“, добави тя. Киркова каза още, че предстои да се сключи споразумение между РУО и Апелативна прокуратура, по силата на което магистрати да влязат в училища и да изнесат беседи.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.89 от 28 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ