+ Предложи новина
09.10.2020

Преподаватели от РУО Пловдив поемат работата на заразените си колеги от с. Скутаре

На мястото на седмината болни от коронавирус преподаватели от училището в Скутаре влизат техни колеги от банката с кадри на Регионалното управление на образованието. Заместниците не са от селото, но това не е пречка, тъй като преподават от разстояние в електронна среда и това може да се случи от всяка точка.

 В ОУ „Св. Климент Охридски“ до момента положителен тест са дали 11 от 15 педагози и  служител от непедагогическия персонал, наброяващ общо 4-ма човека. Това наложи карантиниране на  една паралелка с 16 първолачета, един четвърти клас с 12 деца и един втори – с 16. Цялото училище, в което има 108 ученици, е в режим на обучение от разстояние в електронна среда. Сред заразените е и директорът Петър Славков, който продължава да работи дистанционно.

 60% от децата в училището имат устройства, за да участват в учебния процес онлайн. За останалите е направена организация да им се носят материали на хартия до дома. Адресите на хлапетата, голяма част от които са от малцинствата, обикаля социален работник, който помага на екипа педагози в критичната ситуация. В селото върви мълвата, че заразата е донесена от семейство, което се е върнало от Англия. Експертите по предмети в Регионалното управление на образованието са консултирали всички учители, които в момента водят часове – и титулярите, които са под карантина, и заместниците на болните от коронавирус. Даден им е достъп до платформите и до електронни ресурси. По данни на РУО към момента няма необхванати в учебния процес деца.

 Междувременно започнаха да изтичат карантините на първите паралелки, които преминаха към обучение от разстояние в електронна среда в Пловдив заради заболял ученик и учител. Вече са на училище третокалсниците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“, които бяха карантинирани първи под тепетата на 16 септември. Момчето с положителен тест е излекувано и след отрицателни проби и документ, че е здраво, се е върнало заедно със съучениците си в клас. Днес предстои да се завърне и паралелката осмокласници, която пък бе поставена под карантина и премина към обучение от разстояние в електронна среда заради болна преподавателка. Учителката все още се възстановява и остава у дома, но никое от децата не е развило симптоми и за тях учебният процес ще продължи присъствено.

 Не сме имали трудности при обучението от разстояние в електронна среда, има натрупан опит от втория срок на миналата учебна година, когато бяха затворени всички училища, каза директорката Ирена Душкова.

Източник: www.marica.bg

Оценка 5 от 22 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Курс Йога курсове
Немски език нива
Езиков курс Немски София
Курсове по Немски език
Индивидуални уроци по Английски език София
Латино танци и Модерен Балет
Курс по Математика
Онлайн уроци по Математика
Уроци по Руски език София
Тестове по География
Кик Бокс жени
Тест по География
Школи за Народни танци Варна
Индивидуални уроци по Английски език София
Тренировка по Футбол
Интензивни курсове по Немски език
Тест по География
Немски език начинаещи
Матура по БЕЛ за 12 клас
Курсове по Немски език Пловдив
Подготовка по Биология
Изучаване на Руски език
Руски език за начинаещи онлайн
Уроци по Английски цени
История на българската Литература
Изучаване на Италиански език
Народни танци София Студентски град
Немски език Пловдив
Онлайн курс Английски
Уроци по Немски за начинаещи
Немски език курсове
Тест по Френски език
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ