+ Предложи новина
17.10.2018

Преподаватели от пловдивско училище ще съдят туроператорска фирма за клевета

Преподаватели от пловдивско училище ще съдят туроператорска фирма за клевета

  Учители от ОУ „Стоян Михайловски” в Пловдив и родители на деца настояват ръководството да заведе дело за клевета. Обидени са от твърденията на Светлана Тодорова-Ваташка (представител на туроператорска фирма), която с пост във Фейсбук оповести как планирана екскурзия с ученици от учебното заведение пропаднала и това стана повод да разкрие порочна практика – че 4 фирми си поделят пазара, а преподаватели взимат нерегламентирано по 10-15 лева за записване на дете при ученически екскурзии.

 Опитвам се да успокоя и колегите, и родители, които са готови да застанат зад нас, каза директорката на учебното заведение Тинка Балабанова. Там вчера започна проверка на Регионалното управление по образование във връзка с твърденията на туроператора за комисиони под масата.

 В социалните мрежи Светлана Тодорова-Ваташка описа как 89 деца трябвало да пътуват на 31 октомври до Кърджали, но миналия ден учителките й се обадили и отказали екскурзията, като обяснили, че цената от 25 лева е твърде висока. Става въпрос за 5 паралелки – две с петокласници и три с шестокласници, уточни Тинка Балабанова. Тя обясни, че действително е постъпила по-изгодна оферта за същата дестинация от друга фирма. За по-ниска цена тя предлага и екскурзовод. Това е много важно, защото децата ще посетят Историческия музей и е важно да разбират какво гледат, каза директорката. Тя допусна, че Светлана Тодорова-Ваташка, която е работила в училището, вероятно е прибързала и е поела ангажименти с транспортна фирма, преди да са уредени взаимоотношенията с школото. И към момента няма договор за пътуването на децата с туроператор, категорична бе Балабанова.

 Други две паралелки седмокласници обаче ще пътуват с фирмата на Тодорова-Ваташка за Чирпан на 31 октомври. Живеем в пазарна икономика – когато предложението е изгодно, го приемаме, изтъкна Тинка Балабанова. Тя увери, че и след като отшуми неприятната ситуация, училището ще продължи да работи с туроператорската фирма на Тодорова-Ваташка. Дали колективът действително да се защити по съдебен ред ще се мисли, когато страстите се поуталожат и мине проверката на Регионалното управление по образование.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Учител по Испански
Интензивен курс по Английски
Курсове по Немски език
Плуване за деца в София
Курс Английски език Пловдив
Частни уроци по Английски в Надежда
Курс Математика Български
Икономическа География
Онлайн уроци по Английски език
Уроци по Плуване за деца в Перник
Курсове по Руски език Велико Търново
Начално ниво на Английски език
Онлайн Френски език
Курсове по Френски Бургас
Школа по Английски за деца
Частни уроци по Немски език Плевен
Клубове Народни танци София
Тренировки по Футбол за деца Славия
Примерни тестове за матура по География
Брейк танци София
Тренировки Бокс София
Английски начинаещи
Школа Народни танци Варна
Курсове Английски
Математика обучение
Курс по Испански Пловдив
Хип Хоп танци Варна
Школи по Английски език в София
Курсове по Математика
Курс по Английски за начинаещи
Курсове за Масажисти
Английски език за 8 клас
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ