+ Предложи новина
03.07.2017

Преизбраха Янка Такева за председател на Синдиката на българските учители

Преизбраха Янка Такева за председател на Синдиката на българските учители

 Д.ик.н. Янка Такева бе преизбрана за председател на Синдиката на българските учители. За нея гласуваха 312 от делегатите на VІI-ия конгрес на СБУ.

 „Благодаря ви за голямото доверие. Ще продължавам да работя всеотдайно, за да мога да оправдая Вашето доверие. И се моля Господ да ми даде здраве, за да мога да изпълня обещанията си. Обещанията, които дадох пред вас. Има обаче едно обещание, което трябва непременно да се случи. Това е издигането на авторитета на българските учители. СБУ е най-големият синдикат в България с около 72 000 членове. Надявам се в скоро време да достигнем 100 000”. Това бяха първите думи на Янка Такева след преизбирането й. За заместник-председател на СБУ бе преизбран Красимир Попов, а за председател на Централната контролно-ревизионна комисия - Диана Иванова.

 Янка Такева е председател на Синдиката на българските учители от 1994 г. От 1995 г. досега е председател на Националната комисия за работа с жените, младежите, децата и семейството към КНСБ. Член на Националния съвет за закрила на детето към Държавната агенция за закрила на детето. 

Източник: www.knsb-bg.org

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ