+ Предложи новина
15.10.2021

Предагат училищните дворове да бъдат отворени за свободен достъп на граждани

 Училищните дворове да бъдат отворени за свободен достъп на жителите в съответния квартал. Инициативата е на новия председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев, като на този етап целта е да стартира обществен дебат по темата и да се обмислят всички плюсове и минуси за отварянето на дворните пространства за гражданите, обясни директорът на столичното 119-о СУ и член на СОС Диян Стаматов.

 „В момента дворните пространства на всички централни училища са затворени за външни посетители. Около тях обаче има малко паркове и градини, затова смятаме, че е добре да бъдат отворени за общо ползване.То може да стане по-осветено, разчертано със спортни съоръжения. В това може да се включи и общността на квартала”, обясни той.

 Идеята на столичния съвет е преди това да бъдат регламентирани и ясни правила относно влизането в школските дворове, когато в тях няма ученици. С тях ще се напомня на възрастните да пазят чисто, да не чупят, да използват съоръженията като свои. „Всяка общност трябва да осъзнае потребността за опазване на общите пространства. Дворовете може да бъдат отворени  за общо ползване, но е добре родителите и децата им да се грижат за тях, за да им приятно и следващия път”, допълни Стаматов. С регламентирането на правила директорите могат да са по-спокойни, че в началото на седмицата няма да намерят боклуци или счупени спортни съоръжения, както се случва сега.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.82 от 39 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ