+ Предложи новина
21.09.2018

Пред одобрителния поглед на родителите си второкласник удари шамар на учителка

Пред одобрителния поглед на родителите си второкласник удари шамар на учителка

 Второкласник от основното училище „Отец Паисий“ в старозагорското село Калояновец е ударил шамар на възпитателката си, инцидентът е станал по обяд на 18 септември под одобрителните погледи на родителите. Пострадалата Весела Тодорова, която има близо 21 годишен педагогически стаж като преподавател по английски, директор и зам. директор на техникуми в Казанлък, е била привикана от директора на школото за обяснения, който й казал че има подадена жалба от бащата на малкия Андрей. В нея се твърдяло, че тя е виновна, защото предния ден  ударила шамар на хлапето в час и дори размахвала нож пред лицето му.

 „Това ме изуми. Веднага си написах молбата за напускане, защото не видях смисъл да се обяснявам за явни лъжи и измислици. Директорът Христо Белчев, който би трябвало да е в пенсия, е повече загрижен да запази бройката на учениците заради делегирания бюджет, а не за авторитета на педагозите. Помолих полицаите, които дойдоха заради скандала, да проверят чантата ми дали има вътре нож. По-късно отидох да подам жалба и във Второ РУ „Полиция“ – Стара Загора , но там служителят ми каза: „Ами такава е ситуацията, живеем в циганска държава, налага се да се съобразяваме с тези обстоятелства …“. Получих документа, мисля да отида и до регионалния инспекторат, но едва ли там ще вземат някакво отношение. Преди да ми удари шамар ученикът, върху мен връхлетяха баща му и майка му. Те крещяха, че ще ме подпалят, че няма да си намеря място  не само в селото, но и в България“, обясни Весела Тодорова на 20 септември.

 Зам. кметът на Стара Загора Иванка Сотирова, чийто ресор е образованието лаконично заяви, че зная за „случката“ от телефонен разговор с директора, но не можела нищо да предприеме преди да стане ясно становището на инспектората.

 Татяна Димитрова, началникът на РИО- Стара Загора отрече възпитателката да е вече освободена, тепърва щяло да се извършва проверка на място. По думите й твърде много се драматизирал един – единствен инцидент, за който все още нямало яснота. Според директора на ОУ „Отец Паисий“ Христо Белчев инцидент имало, но не е бил в класната стая, а на двора, нямало ударени шамари, а само опит за саморазправа от родителите на малкия Андрей, бащата Антон Мирчев, който реагирал нервно и недотам адекватно.По-късно пред журналисти Мирчев изрази съжаление за постъпката си и заяви, че въпреки случилото си няма намерение да спира синовете си от училище.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.81 от 42 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ