+ Предложи новина
10.08.2021

Пясъчници в Пловдив се превръщат в зелени градинки

  Още един пясъчник в Пловдив се превърна в зелена градинка. След заповедта на РЗИ, която забрани присъствието на пясъчници в детските градини, ръководството измисли решение да превръща тези кътчета в оазиси. Според служители на Регионалната здравна инспекция пясъчниците обездвижват децата, а градинките ги правят по-грижовни и не ги застояват на едно място.

 Затова и днес I-A група на Детска градина „Весела“ съвместно с родители засадиха различни билки – магданоз, джоджен, мента, мащерка, риган, босилек, чубрица, копър, както и цветя. Изкуствените дървени цветя, които украсяват билковия кът, са оцветени в свежи тонове-жълто, оранжево и червено. Те допринасят за колорита и слънчевия облик на двора на детското заведение. Около т.нар. „цветарница“ са увити декоративни тикви и други растения.

„В изпълнение на заповедта на РЗИ за премахване на пясъчниците, решихме да го превърнем в своеобразен оазис, където децата да полагат грижи и да отглеждат билки и цветя“, каза директорът на ДГ „Весела“ Наталия Коева.

Източник: www.mediacafe.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ