+ Предложи новина
13.08.2019

Повече ученици ще се явят на поправителен на ДЗИ тази година в Пловдивско

Повече ученици ще се явят на поправителен на ДЗИ тази година в Пловдивско

 812 зрелостници и завършили минали години са заявили желание да се явят на поправителната сесия на държавните зрелостни изпити в Пловдивска област. Сред тях са скъсаните на редовната сесия и младежи, които не са се явили на нея, понеже са били оставени на поправителни изпити заради двойки за годината. Общият им брой е по-висок спрямо миналата година, когато заявления за поправките подадоха 754-ма, но реално се явиха само 485 души, като почти половината пак се провалиха.

 До 22 август ще бъдат готови списъците с допуснатите, а на следващия ден ще се раздават служебните бележки за явяване на поправките на матурите. Изпитът по български език и литература е на 28 август, а вторият задължителен държавен зрелостен изпит по избираем предмет - на следващия ден. ДЗИ по желание ще се проведат в периода 30 август - 4 септември. Регионалното управление на образованието е определило 7 пловдивски училища, в които да се проведат изпитите. Това са ПГ “Ана Май", ПГ по автотранспорт „Гоце Делчев", ПГ по строителни технологии “Пеньо Пенев", ПГ по туризъм „Проф. Асен Златаров", ПГ по битова техника, ПГ по хранителни технологии и техника и СУ “Никола Вапцаров". За младежите от региона центровете са три - в Карлово, Асеновград и Перущица. Крайният срок за обявяване на резултатите е 10 септември.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.8 от 45 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ