+ Предложи новина
26.02.2015

Последното пътуване на един учител в търсене на най-важните уроци

Последното пътуване на един учител в търсене на най-важните уроци

Почти ежедневно пренареждаме приоритетите си и се питаме кое наистина е житейски важно? Отговор на този и много други въпроси ще намерим в книгата

„Списъкът с приоритети” на Дейвид Менаше от издателство „Хермес“.

На 6 март 2015 г. Вие ще държите в ръцете си една вдъхновяваща история за учителството - призвание, даващо ценни уроци, без да ни учи как да живеем живота си. Историята на нейния автор е толкова въздействаща, че без да иска, ни насочва по пътя.

Днес, когато темата за учителството е толкова актуална и дискутирана, водеща телевизия направи рубрика в едно от най-гледаните си предавания, за да намери „най-готиния“ учител. За това ние Ви представяме  – Дейвид Менаше, учителят за когото дългът към учениците и вярата в призванието се оказаха по-важни от живота. Следвайки мисията си, той изгражда специална връзка със своите ученици, предава им любовта си към книгите и им помага да открият мястото под слънцето.

След шестгодишна битка с мозъчен тумор, който го лишава от зрение, памет и подвижност, Дейвид е принуден да напусне работа. Той не иска да изостави учениците си и измисля смел план. Решава да прекрати лечението си и да пътешества. Пуска обява във Facebooк, че ще прекоси Америка с надеждата да се срещне за последно със своите ученици. Среща се със стотици свои възпитаници, и се уверява, че една истинска личност може да промени съдбата на мнозина. 

Оценка 4.88 от 25 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ