+ Предложи новина
12.04.2017

Политиците обсъдиха двойно увеличение на учителските заплати

Политиците обсъдиха двойно увеличение на учителските заплати

  Следващото управление ще работи за двоен скок на учителските заплати и ревизия на инвалидните пенсии. За това се договориха днес ГЕРБ и Обединените патриоти, чийто коалиционни преговори текат през последните две седмици. Вчера стана ясно, че евентуалните бъдещи партньори са постигнали съгласие по ключова тема - повишението на минималните пенсии.

 От 1 юли размерът им ще е 180 лева. През октомври те ще се повишат отново и ще станат 200 лева. Това разкри бившият финансов министър и преговарящ от името на ГЕРБ Владислав Горанов по-рано днес. Националистическите формации настояваха за 300 лева минимална пенсия. При днешният кръг от преговори са били обсъдени и теми в областта на отбраната, правосъдието и образованието. Окончателният вариант на управленската програма трябва да бъде обявен утре. След това ще се премине към обсъждане на състава на правителството.

Източник: www.vesti.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ