+ Предложи новина
11.06.2017

Почивните дни са наситени с изпити за кандидат-студентите в Софийския университет

Почивните дни са наситени с изпити за кандидат-студентите в Софийския университет

  Започна кандидатстудентският изпит по английски език в Софийски университет "Св. Климент Охридски" от втората кандидатстудетнска сесия за учебната 2017/2018 година. Изпитът по английски език започна в 9 часа. Той се проверява езиковите знания и умения на кандидатите и се провежда в писмен вариант Изпитът включва диктовка, тест и кратно съчинение. Времетраенето му е общо 4 часа. В 14 часа започва и кандидатстудентският изпит по биология от втората сесия за прием на студенти в СУ. Кандидатите за изпит по биология ще отговарят на въпроси от учебната програма по биология, одобрена от МОН за VІІІ, ІХ и Х клас. Изпитът включва тестови задачи и развиване тема. Развиването на темата изисква обобщаване на биологични знания, включени в повече от един въпрос от програмата. Бъдещите студенти трябва да изчерпателно и аргументирано да покажат знанията си, като наред с това, ще се оценява и тяхната обща, биологична и езикова култура.

 С писмен изпит по журналистика продължi втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2017/2018 г. В 272-ра аудитория на Софийския университет „Св. Климент Охридски” започна писменият изпит по журналистика. Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита, са 433. Пловдивчанката Светослава Шикова изтегли темата „Дишай!”, по която ще пишат кандидат-студентите. Бяха изтеглени и още две контролни теми: „Четящият човек” и „Ние и другите”. Заместник-ректорът на Софийският университет проф. Ренета Божанкова приветства кандидатите с „Добре дошли!” в най-голямата зала на Софийския университет и изрази своята увереност, че ще работят отлично, за да заслужат правото да станат студенти на Факултета по журналистика и масова комуникация. Председателят на изпитната комисия доц. Ефрем Ефремов също пожела успех на всички кандидат-студенти. Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен писмен и устен изпит, са: "Журналистика", "Връзки с обществеността" и "Книгоиздаване".

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.88 от 26 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ