+ Предложи новина
26.04.2017

Побойник тормози цял клас в самоковското НУ "Станислав Доспевски"

Побойник тормози цял клас в самоковското НУ

  Родители на цял клас се вдигнаха на бунт срещу проблемен ученик. Действието се развива в НУ "Станислав Доспевски" в град Самоков. Детето е преместено от друго училище през февруари, отново заради проявена агресия. Видеозапис показва конкретния случай. На него се вижда как две деца се дърпат на стълбите в коридора, след това едното замахва с юмрук към другото дете. Според директора на училището Камелия Асенова, детето е било предизвикано. 

 „Да, наистина има удар от детето, което го обвиняват, но има и провокация от друго дете”, обяснява Камелия Асенова, директор на училището. Записът е иззет от РУ Самоков. Проблемното дете чете трудно и изостава от останалите деца във втори клас. Класната ръководителка на децата Антоанета Механджийска признава, че проблем с момчето има. Но то не може да бъде преместено, защото по закон ако родителят не пожелае да премести детето си със заявление, директорът няма право да го направи. Последният случай на агресия е от миналия петък. Този път жертвата е момиче в класа. А докато законът не се промени, единствено родителите ще имат право да избират къде да учат децата им.

Източник: www.nova.bg

Оценка 4.8 от 45 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ