+ Предложи новина
10.05.2016

По повод Деня на училищното самоуправление ученици оглавиха МОН

По повод Деня на училищното самоуправление ученици оглавиха МОН

  Вчера по повод Деня на училищното самоуправление ученици застанаха начело на образователното министерство. Честта да седят на бюрото на Вазов имат единствено хората, които застават начело на българското образование. Вчера обаче министър Кунева можеше да си отдъхне. В отговорната задача, макар и само за ден, я замести 12-класничката Елизабет. След купищата документи за подпис, е време за първото интервю и за първата пресконференция, както и за първите й приоритети начело на образователното министерство. „Преди време всеки ученик при успех над 5.50, е бил освобождаван от полагането на държавен зрелостен изпит, ако имах тази възможност, бих въвела това и сега”, заяви Елизабет. 

 А какво е един министър без силен екип? Заместник-министрите решиха да посветят деня на един човек, специален за тях. Това е Митко, който беше пребит заради цвета на кожата си. Митко е от ромски произход. А днес е заместник-министър. Дори и за ден. Вчера Митко имаше уникална възможност - лично да предложи безплатни учебници и безплатен превоз до училище на всички деца, за да може повече деца да имат надежда за бъдещето. Съветите на начинаещите министри бяха внимателно изслушани и от Меглена Кунева. И след като ученици заеха министерските кресла, министърът на свой ред трябваше да отговори на предизвикателството - би ли седнала отново на ученическата скамейка? 

Източник: www.novanews.novatv.bg

Оценка 4.92 от 24 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ